Divercity, Reizende Sterren & Thailand Festival

Divercity, Reizende Sterren & Thailand Festival

Divercity, Reizende Sterren en het Thailand Festival. Je hoeft niet op de bank te blijven zitten dit weekend. Er is weer zó veel leuks te doen in Den Haag!

Foodtruck Festival Reizende Sterren vind je op De Pier, Wereldfestival Divercity in het Zuiderpark, het Thailand Grand Festival op het Plein, de Flagship Market in de Prins Hendrikstraat en de Home Made Market op nóg twee locaties.

weekend-denhaag

En dan heb ik het nog niet eens over leuke party’s als de After Supper in het Regeringsgebouw of het Summer Openingsfeest van strandtent de Staat. En ook de Grand Central Food Market op Den Haag Centraal is als het goed is net open.

Heb je zin om dit weekend naar Den Haag of Scheveningen te komen dan is er dus genoeg leuks te doen. Dit zijn de evenementen waar je zijn moet:

pier-food-scheveningen

Reizende Sterren Festival

Foodtruck Festival Reizende Sterren is een festival met Food, Art, Music en een Lifestyle Market. En dat allemaal op De Pier in Scheveningen! Donderdag 30 juni was de eerste dag. Vandaag, 1 juli, betaal je entree, maar zaterdag en zondag is het als je vroeg komt gratis. Vanaf 16:00u moet je een kaartje kopen. Bekijk eventueel ook de Facebookpagina van het Reizende Sterren Festival.

Ticket: 5 euro (inclusief drankje) of 2,50 in de voorverkoop.

divercity

Divercity

Wist je dat meer dan de helft van de inwoners van Den Haag niet van Nederlandse origine is? Marokkanen, Turken, Antillianen, Surinamers, Hindoestanen, Zuid- en Oost-Europeanen, we leven hier allemaal samen. Al die prachtige culturen, wat kunnen die van elkaar leren?

Op het nieuwe gratis festival Divercity kunnen we allemaal samen genieten van wereldmuziek, van Russisch tot reggae, van percussie tot capoeira en van Oezbeekse zang tot tropische ritmes. Kom kijken naar de Bijlmer Steelband of een van de vele andere bands. Een heerlijk multiculti-feest dus.

Behalve muziek is er storytelling, beeldende kunst en poëzie van over de hele wereld. Ook is er een festivalmarkt met veel leuks en lekkers (mmm… bara’s!). Speciaal voor kinderen is er een kids area met droomtheater.

thailand-grand-festival

Thailand Grand Festival

Oh, Thailand! Ik heb een jaar in Bangkok gewoond en ik móet er gewoon een keer terug, want ik mis het nog steeds zó erg. Ik droom nog vaak over Bangkok en mis het heerlijke Thaise eten nog steeds. Gelukkig is er voor al die mensen die Thailand ook missen of er ook zo graag komen dit weekend een feestje: het Thailand Grand Festival op het Plein in Den Haag.

Met traditionele Thaise gerechten, Thais streetfood, Thais bier, Thai boxing (Muay Thai), Thaise massages en Thaise muziek en dans.

Het is dit weekend, zaterdag 2 en zondag 3 juli 2016, op het Plein in Den Haag. Van 12:00u tot 20:00u. De toegang is gratis.

flagship-market-zeehelden

Flagship Market & Home Made Market

Ook altijd leuk is een wandelingetje over de Flagship Market, een markt met vintage spulletjes, fashion, food & design. Je vindt deze markt zaterdag 2 juli in de Prins Hendrikstraat in het Zeeheldenkwartier. Op dat moment is ook het Zeeheldenfestival met optredens van verschillende artiesten. In deze buurt is dit festival heel bekend.

Ook kun je naar de Home Made Market rond de Grote Kerk in de stad of naar de Home Made Market op De Fred (de Frederik Hendriklaan).

Het wordt nog lastig kiezen met zoveel leuke activiteiten!

 

Wil jij ook naar Den Haag of Scheveningen komen?

Kom dit weekend gezellig een dagje deze kant op. Of plan snel eens een weekendje of langer in ‘zomers’ Den Haag. Want het weer mag ons dan weliswaar in de steek laten, dat er in Den Haag genoeg te doen is, en dat het helemaal hip en leuk is lijkt me wel duidelijk.

Wil je met kinderen naar Den Haag maar is het geen topweer? Een strandwandeling kan altijd. Ga in plaats van naar het drukke Scheveningen naar het rustiger Zuiderstrand; dit zijn 3 relaxte strandtenten om met kinderen naartoe te gaan. Of doe één of meer van deze grotendeels bínnen-activiteiten in Den Haag.

 

Tourist Tram

Tip: in de zomer rijdt voor het eerst de Tourist Tram door Den Haag. De toeristentram is een hop-on-hop-of-tram met audiotour in verschillende talen. In deze historische tram tussen het centrum en Scheveningen kom je langs allerlei bezienswaardigheden en passeer je ook wijken als het leuke Zeeheldenkwartier en het chique Statenkwartier.

Vanaf 6 juli t/m eind september rijdt de tram in de zomermaanden elk weekend elk half uur tussen half 10 en half 6. Je kunt onbeperkt uitstappen en hoeft het niet in één dag te doen. Je kunt ook een kaartje voor meerdere dagen kopen. Kaartjes kun je bij de tram zelf en de VVV kopen.

Een dagkaart kost 14 euro, een kart voor 2 dagen 18 euro. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar kost het maar 5 euro.

Ik ben op het eerste ritje op 5 juli uitgenodigd, maar ik kan helaas niet. Gelukkig zijn er nog kansen genoeg om de toeristentram een andere keer te gaan ontdekken. Ook leuk om te doen als jij -met of zonder kinderen- naar Den Haag komt!

grote-markt-denhaag

Je hóeft trouwens niet van alles te doen, je kunt ook gewoon een terrasje pakken, of dat nou overdag of ’s avonds is, bij zonnig of (zoals op de foto) regenachtig weer. De terrassen op de Grote Markt staan er altijd, en in de zomermaanden is het er altijd gezellig.

UPDATE: En wat heb ik uiteindelijk zélf gedaan? Ik heb het foodtruck festival op De Pier bewonderd. Festival Divercity is er niet van gekomen, maar het Thailand Grand Festival was zeer geslaagd!

Meer leuks in Den Haag: Mama Kelly – het restaurant waar je geweest moet zijn. Maar ook: Habana, Hart Beach, het Zuiderstrandtheater, Drievliet of de Schilderswijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven