In juni vliegen met Transavia

In juni vliegen met Transavia

Goed nieuws! Transavia gaat vanaf 4 juni 2020 weer vliegen. Te beginnen met 6 bestemmingen: 1 in Spanje, 2 in Portugal en 3 in Griekenland. Zou je in juni vliegen met Transavia of wil je weer vliegen met Transavia? In dit blog lees je er meer over. Lees alles even goed door voordat je eventueel iets boekt!

Transavia gaat weer naar Spanje, Portugal en Griekenland vliegen!

In juni vliegen met Transavia

De bestemmingen waar Transavia vanaf begin juni weer naartoe wil vliegen zijn: Malaga, Lissabon, Faro, Athene, Heraklion en Thessaloniki. De vluchtnummers en data vind je op de website van Transavia: vluchtnummers en bestemmingen waar Transavia weer op vliegt.

Update:

Update 21 mei 2020: Houd er rekening mee dat nog steeds veel onduidelijk isen de situatie steeds kan veranderen. Noodtoestanden kunnen verlengd worden of een land kan alsnog besluiten de toegang voor toeristen te weigeren.

Update 30 mei 2020: Helaas werd gisteren bekend dat Nederlanders toch nog niet welkom zijn in Griekenland. Mensen uit enkele andere Europese landen wel. Hier lees je meer: Nederlanders nog niet welkom in Griekenland.

Wil je weten wat per wanneer mag in welk land, lees dan dit artikel uit het Parool: Vakantie in Europa: wat mag per wanneer? Besef dat ook dit artikel snel weer achterhaald kan zijn.

Update begin juni 2020: informeer voordat je gaat of boekt heel goed bij het verkeersbureau of de ambassade van het land waar je naartoe gaat of je daadwerkelijk welkom bent en niet in quarantaine hoeft, met name voor reizen met vertrek voor 1 juli!

Reeds geboekt ticket

Had je al een ticket geboekt kijk dan of jouw vluchtnummer er tussen staat. Transavia schrijft: ‘Heb je een vlucht geboekt die uiterlijk 10 juni vertrekt en staat die hier niet tussen? In dat geval wordt je hele boeking geannuleerd en ontvang je van ons een e-mail. Je kunt dan kiezen voor een voucher of terugbetaling van je ticket.’

Lees ook: Vakantie en corona, wat te doen?

Wil je een vliegreis boeken?

Had je nog niks geboekt en zou je binnenkort graag iets willen boeken, dan kan dat, maar voor de zekerheid zou ik nog even wachten. Hoe alles de komende weken precies verloopt is nog steeds niet helemaal duidelijk en hopelijk horen we daar nog in mei meer over.

Wel kun je alvast kijken en je allicht vast oriënteren. Op Follow my footprints vind je tal van blogs naar al deze bestemmingen:

  • Athene: oriënteer je hier en kies de leukste wijk in Athene om te verblijven of om te bezoeken (en reis eventueel net als ik met een boot naar de Cycladen)
  • Heraklion: de aanvlieghaven voor één van die vele heerlijke Griekse eilanden, zoals Kreta. (Klik voor de aanbiedingen!)
  • Thessaloniki: hier kun je naartoe vliegen als je Chalkidiki wil, bijvoorbeeld naar Sithonia.
  • Malaga: wat te doen in Malaga met kinderen (tip: hier is het het hele jaar door aardig weer!)
  • Lissabon: over Lissabon wil ik nog veel schrijven maar aanleiding van mijn citytrip in februari; op Facebook kon je al heel veel foto’s zien!)
  • Faro: een blog over de Algarve (en meer blogs over de Algarve en Faro volgen nog)

transavia-gaat-weer-vliegen

Griekse eilanden

Vanaf 1 juli gaan er waarschijnlijk ook weer buitenlandse vluchten naar de (andere) Griekse eilanden. Op AD.nl lees ik: ‘Op de eilanden komen quarantainezones, voor het geval zich een uitbraak voordoet. Ook krijgen de verouderde eilandziekenhuizen er 600 bedden op de intensive care bij. Iedereen moet straks binnen twee uur een ziekenhuis kunnen bereiken dat coronapatiënten kan verzorgen. Dat moet toeristen én Grieken het vertrouwen geven dat veilig vakantie vieren mogelijk is. ‘We hebben de gezondheidsstrijd gewonnen, en we gaan de oorlog om de economie ook winnen’, zei Mitsotakis op tv.

Update 30 mei 2020: Helaas werd gisteren bekend dat Griekenland zich toch nog niet openstelt voor Nederlandse toeristen.

Op vakantie naar Spanje of Portugal

Ook Portugal zal weer bereikbaar zijn, met allereerst Lissabon en Faro, en er gaan zelfs weer vluchten naar Malaga in Spanje. Dat Spanje de zomer helemaal geen buitenlandse toeristen zou toelaten klopt dan dus maar gedeeltelijk.

Los van de vluchten die Transavia gaat uitvoeren heeft Spanje diverse luchthavens reeds heropend of vanaf maandag geopend voor internationaal vliegverkeer. Je leest het hier: Vliegvelden Spanje weer open. Wel is dat tot half juni nog alleen voor noodzakelijke reizen: alleen voor Spanjaarden, residenten in Spanje en diplomaten, totdat de regelgeving hieromtrent wordt gewijzigd.

Update: Gisteren werd bekend dat Spanje de noodtoestand heeft verlengd tot tenminste 7 juni.

transavia-portugal

De eerste foto hierboven maakte ik onderweg naar Faro, de foto hier direct boven maakte ik op de terugweg van Faro naar Nederland, tijdens een persreis naar de Algarve in november.

Griekenland open voor toeristen

In Griekenland en Portugal waren relatief weinig besmettingen. Griekenland gaat half juni alweer open voor toeristen, lees ik net online, te beginnen met Athene en Heraklion. De Akropolis in Athene is weer open en de quarantaine maatregelen zullen waarschijnlijk afgeschaft worden, zodat vakantiegangers niet in quarantaine hoeven als ze in Griekenland aankomen.

Lees ook: vakantie en corona: wat te doen?

Transavia gaat weer vliegen

In een recente update over het coronavirus meldt Transavia: ‘Vanaf 4 juni starten we ons netwerk langzaam op met 6 bestemmingen in Spanje, Griekenland en Portugal. Elke week bekijken we of we daar nieuwe bestemmingen aan kunnen toevoegen.’

Veilig vliegen ten tijde van corona

Ook schrijft Transavia: ‘Vanzelfsprekend staat de veiligheid voor passagiers en medewerkers aan boord voorop. Daarom nemen we gezondheidsmaatregelen om het vliegen zo veilig mogelijk te maken. Een daarvan is dat het vanaf nu verplicht is om tijdens het instappen en aan boord een mondkapje te dragen.’

Hier lees je over veilig en gezond vliegen in tijden van corona.

Corona maatregelen per land

Transavia schrijft: ‘Controleer kort voor vertrek welke regels gelden op jouw bestemming. Soms heb je aanvullende documenten nodig, of is een mondkapje in dat land verplicht. Je vindt deze informatie op de website van IATA en bij de autoriteiten van je bestemming.’

Risicolanden

‘Voor risicolanden heb je ook een gezondheidsverklaring nodig. Dit is een document dat je zelf kan printen, invullen en meenemen naar de luchthaven. Als jouw bestemming een risicobestemming is, ontvang je van ons hierover een e-mail met het formulier.’

Op de foto hieronder zie je het mooie Lissabon liggen. Ik was er in februari nog!

lissabon-in-juni

Normaal vakantie vieren?

Hoe het allemaal precies zal lopen weet nog niemand, ik ook niet, maar na ruim 2 maanden heel voorzichtig te zijn geweest merk ik dat ik blij word dat er toch weer het een en ander kan. Laten we hopen dat het allemaal goed zal gaan, dat het virus overal snel overwonnen wordt, dat te drastische maatregelen niet nodig zijn en dat we sneller dan we nu misschien denken weer een beetje normaal vakantie kunnen vieren. Dat zou mooi zijn!

Stiekem zou ik wel even naar september of oktober willen hoppen om te weten hoe deze zomer overal verlopen is…

Oranje reisadvies

Misschien heb je nog geen zekerheid over je reeds geboekte vakantie (ik ook niet!), maar had je nog niks geboekt dan zijn er deze zomer dus hopelijk toch weer enkele mogelijkheden. Wees je er wel van bewust dat momenteel code oranje nog geldt, wat het reisadvies in de meeste landen betreft. Vooralsnog geldt dus: alleen noodzakelijke reizen. Hopelijk kleuren sommige gebieden snel weer groen, of op z’n minst geel!

Het huidige reisadvies per land vind je hier: Nederland Wereldwijd. Dit kan wellicht op korte termijn wijzigen.

Pakketreis in plaats van losse vlucht?

Boek je liever geen losse vlucht maar een pakketreis met de garantie dat je het kort voor vertrek nog kunt omboeken naar een andere bestemming of een andere datum, boek dan bij TUI. Bij TUI kun je je vakantie omboeken tot 7 dagen voor vertrek.

Bij TUI kun je je vakantie omboeken tot 7 dagen voor vertrek.

Zonvakantie boeken

Krijg jij zin om weer een vakantie te boeken? Er zijn wel hele mooie deals nu! Sommige zo goedkoop dat je bijna niets te verliezen hebt, zelfs als het niet doorgaat. Verzetten kan sowieso of boek nu alvast voor de zomervakantie van 2021! Hier bijvoorbeeld: zonvakantie boeken.

Sla eventueel een jaar over en boek nu alvast een echte droomvakantie voor volgend jaar!

Liever in Nederland blijven?

Wil je komende zomervakantie liever in Nederland blijven maar wel ergens naartoe? De Landal parken zijn weer open. Een natuurhuisje is ook leuk of boek iets origineels.

Boek een natuurhuisje of iets origineels in eigen land!

In de herfst of winter weggaan

Kun of wil je liever even wachten en dan in de herfst of winter weg gaan? Geschikte bestemmingen voor oktober vind je hier: zonvakantie in oktober. En voor de winter hier: op vakantie naar een warme bestemming in de winter.

Tip: boek een vakantie met vertrek in de herfst of winter!

Boeken via dit blog

Dit blog bevat affiliate links. Als je via zo’n link iets boekt krijg ik een heel klein percentage. Zeker in deze tijden zou het superfijn zijn als je het via mij doet. Voor jou maakt het qua prijs niks uit!

Foto’s Transavia

De foto’s van de vluchten met Transavia in dit blog maakte ik uiteraard weer zelf. Als kopfoto zie je een vlucht van Transavia naar Faro (afgelopen november) en verder zie je een vlucht naar Lissabon (in het donker, in februari nog!) en een vlucht terug vanaf het heerlijk Griekse eiland Mykonos waar ik in oktober nog was.

Het blijft een beetje spannend allemaal dat vliegen, maar ook wel weer heel aantrekkelijk. Hoe sta jij er momenteel in?

1 gedachte over “In juni vliegen met Transavia”

  1. Ik zie een tripje naar Griekenland wel zitten hoor. Maar toch zou ik nog niet zo snel het vliegtuig pakken.. ga de komende tijd even weg met de auto denk ik. 😉 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven