Mooiste locaties om te stemmen in Den Haag

Mooiste locaties om te stemmen in Den Haag

Wat stem je en waar stem je? Wat is de mooiste locatie om te stemmen in Den Haag? Op het Binnenhof, vlakbij de Tweede Kamer in Den Haag zelf? In een Haags hotel, een museum of misschien bij een muzikale of culturele hotspot? Op het station of bij een bezienswaardigheid? Of (update 2018) in de tram?

Ben je er eindelijk uit wat je wil gaan stemmen en op wie, dan volgt dus nog de vraag: waar?

Update: 21 maart 2018 zijn er weer verkiezingen. Wist je dat je dit jaar ook in de tram kunt stemmen? Op lijn 11 rijdt tussen 9.00u en 16.30u ongeveer ieder uur een tram met een stembureau erin mee. Grappig! En handig natuurlijk als je toch die tram moet hebben.

Waar stemmen in Den Haag?

Natuurlijk zullen de meeste mensen al blij zijn als ze tijd hebben om überhaupt te stemmen, even snel onderweg naar werk, in de pauze of terug naar huis, maar heb je net iets meer tijd en ben je mobiel dan kun je natuurlijk ook een beetje een bijzondere locatie uitkiezen.

Je bent immers niet verplicht voor het stembureau te kiezen dat het meest dichtbij is, dus waarom zou je niet iets unieks zoeken? Stemmen kan op meer plekken dan in wijkcentra, scholen, verzorgingstehuizen, bewonersverenigingen en bibliotheken alleen.

Stemmen bij een museum of cultureel centrum

In Den Haag kun je bijvoorbeeld stemmen in het Gemeentemuseum. Met je stempas mag je dan meteen gratis naar de expositie met schilderijen van Piet Mondriaan en Bart van der Leck (let op, dit was in 2017!). In Scheveningen kun je stemmen bij MUZEE. En ook is er een stemlocatie bij Madurodam.

En wat dacht je van Pulchri of ‘t Paard?

Stemmen in een hotel of jeugdherberg

Ook kun je stemmen in het chique Des Indes, of juist in de Stayokay of de YMCA. Of gewoon op het station als je daar toch komt. Of het stadhuis. Daarnaast zijn er nog veel meer adressen. Keuze genoeg dus. De volledige lijst met stembureau per stadsdeel vind je op stembureausindenhaag.nl.

Verkiezingen voor de Tweede Kamer

Uiteraard is wát je gaat stemmen het meest belangrijk. Ook op school was er kennelijk aandacht aan besteed. Gisteren, op de fiets uit school, zei mijn 7-jarige zoon:

 

Ik moest er een beetje om lachen, maar ik snap het ook wel. Hij komt best sympathiek over. Maar zelf ben ik niet voor de VVD. Ik schreef dat al eens eerder, in een blog over Mark Rutte.

De VVD wordt het in mijn geval dus niet. En de PVV al helemaal niet. Maar wat het dan wel wordt?

Groen Links

Gisteravond keek ik dus nog maar even goed naar het verkiezingsdebat. Ik zweefde ergens tussen Groen Links, D66 en SP. Of toch maar PvdA?

Toen het over de inkomensverschillen ging wist ik ineens zeker wat het werd: GroenLinks. En niet alleen daarom. Ook vanwege de zorg, openbaar vervoer, meer betaalbare sociale huurwoningen en uiteraard klimaat en milieu. En natuurlijk vluchtelingen (uit Syrië, maar ook uit andere landen). Een fijne samenleving, voor iederéén, voor nu en ook voor onze kinderen later.

Ik hoor je al denken: dat milieu, lekker hypocriet, met al die vluchten die je maakt. Ja, dat klopt, dat is niet goed. Maar ik heb geen auto, dat scheelt ook.

Waar ga ik stemmen?

Ik stap zo op mijn fietsje richting stad. Op de plek der plekken stemmen -de Tweede Kamer- hoort er wel een beetje bij. En ja, er zal zo ook vast nog steeds een lange rij staan op het Binnenhof, maar dat maakt me niet uit. Dan kom ik tenminste ook nog even lekker buiten. De andere beoogde blog komt dan morgen wel weer.

Update 16 maart 2017: Er was veel buitenlandse pers en er stond inderdaad een rij, maar ik vond het nog meevallen. Hier zie je een paar foto’s.

Heb jij al gestemd?

Heb jij al gestemd? Was er in jouw plaats ook een bijzonder plekje om dat te doen of heb je het gewoon maar even snel snel als een verplicht nummer gezien?

Nou ja, mocht je in Den Haag wonen of werken en nog niet gestemd hebben of het niet van plan zijn geweest? Ga alsnog. En als je het echt niet weet? Stem dan wat ik stem.

Meer lezen over Den Haag

Hier lees je meer blogs over Den Haag. Over Prinsjesdag, maar ook toeristische blogs over Den Haag en andere leuke tips.

Ben je in Den Haag en wil je ergens koffie drinken? Check deze lijst met leuke adresjes. De hele wandeling die je in de blog leest is ook een aanrader.

stemmen-denhaag

 

1 gedachte over “Mooiste locaties om te stemmen in Den Haag”

  1. Ik heb voor mijn werk gestemd en bewust niet gekozen voor een speciale locatie, want daar is het vaak drukker en ik had die tijd niet. Ik was in de avond om 20.30 uur klaar met werken en wilde niet het risico nemen dat er iets mis zou gaan en dat ik niet meer kon stemmen, dus dan maar wat minder speciaal. Wel leuk dat ze stemmen zo leuk proberen te maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven