Top 5 Rome met kids: de leukste tips voor Rome met kinderen

Top 5 Rome met kids: de leukste tips voor Rome met kinderen

Naar Rome met kinderen? Veel mensen willen dat een keer doen! Wat moet je weten als je Rome met kids bezoekt? Wat is leuk om te doen in Rome? Wat mag je niet missen? In dit blog lees je tips voor een bezoek aan Rome met je gezin, ook als je in je eentje met je zoon of dochter gaat, zoals ik deed.

Wat is leuk om te doen in Rome met kinderen?

engelenburcht-rome

Rome met kids

Ik tip de highlights voor Rome met kids, maar ik deel in dit reisblog over Rome ook de top 5 favoriete activiteiten in Rome van mijn dochter. De 5 dingen die zij het allerleukst vond in Rome! Lees je alles dan kom je er al snel achter dat dit geen top 5 maar eerder een top 25 is geworden!

Aan het eind verklap ik ook wat ze het mínst leuk vond èn geef ik nog hoteltips (ook andere vormen van accommodatie in Rome en in de buurt van Rome)! Tussendoor zie je de foto’s die ik maakte, maar eerst vertel ik hoe het zo ver kwam.

pantheon-rome-kids

Ik wil naar Rome!

‘Ik wil naar Rome!’ zei ze op een dag ineens. Op Instagram had ze bij iemand een foto van het Colosseum gezien en ineens zei ze uit zichzelf dat ze naar Rome wilde, naar het Colosseum. Leuk dus dat Instagram ook die uitwerking kan hebben op kinderen of pubers en niet alleen maar welke kleding hip is of welke artiesten hot zijn.

Op een dag zei ze ineens: ‘Ik wil naar Rome!’

rome-met-kinderen

Voor welke leeftijd is Rome leuk?

Zelf had ik het nog een paar jaar uit willen stellen tot ze nog nét iets meer over de geschiedenis zou weten, maar omdat ik zo blij verrast was dat ze er zelf mee kwam, besloot ik vluchten en hotels te checken. Na overleg met mijn zoon (die helaas niet mee wilde) en mijn moeder (als single parent heb ik namelijk geen man in huis die thuis bleef) kon ik het regelen.

Ik ging met mijn 11-jarige dochter naar Rome!

Uiteraard kun je ook prima met jongere kinderen naar Rome, ook met een baby, peuter of kleuter. Wel is het vanaf een jaar of 6 denk ik leuker. Met een dreumes zou ik er niet zo snel voor kiezen, maar het kan uiteraard wel.

Rome in de voorjaarsvakantie of de meivakantie

Het liefst wilde ik in de meivakantie naar Rome, maar dat bleek erg duur te worden, dus checkte ik verschillende data voor een citytrip Rome in de voorjaarsvakantie. Dat scheelde een hoop! Wil jij dus ook Rome met kinderen bezoeken? Kies dan voor een net wat minder warme maand, dat is vaak voordeliger.

Tickets en hotel zoeken

Tickets zoek ik zelf meestal via Skyscanner en soms via TIX of Momondo, of rechtstreeks bij Transavia en hotels via Booking.com. Citytrips Rome als pakketje boeken (vlucht en hotel in een) kan via TUI, D-reizen, Prijsvrij en de Vakantiediscounter, soms is dat wel degelijk heel aantrekkelijk!), maar in dit geval bleek los boeken voordeliger. Welk supercentraal gelegen hotel ik had lees je onderaan. En nog meer hoteltips die je niet wil missen!

Tip: wil je ook in de voorjaarsvakantie naar Rome? Tickets boek je meestal al vanaf zo’n 100-150 euro retour, ook nu in februari nog, mits je flexibel bent in je vertrekdag. Of vertrek eens vanaf een andere luchthaven!

hotel-in-rome

Hoe lang naar Rome?

Twijfel je over een nachtje korter of langer? Doe altijd een nachtje langer! Ik sliep er 3 nachten, maar je kunt er ook makkelijk 4 of 5 dagen doorbrengen! Zelfs een week naar Rome is helemaal geen gek idee. Er zijn zoveel bezienswaardigheden in Rome!

Tickets en tours in Rome boek je via Tiqets en Baja Bikes.

rome-kids-blog

Transfer of openbaar vervoer vanaf de luchthaven

Ook kun je alvast vervoer vanaf de luchthaven regelen. Een transfer is fijn, maar je kunt ook gemakkelijk met de Leonardo Express of met de bus, mits je niet te laat aankomt, zoals wij op de heenweg hadden. Boek hier de shuttlebus van Fiumicino naar Rome. Een transfer met een kleinere bus kan ook. Via Tiqets kun je zowel een taxi als de airportbus of trein boeken. Houd er rekening mee dat je nog best even onderweg bent van de luchthaven naar de stad. Het is anders dan bijvoorbeeld Pisa waar je in no time in het centrum staat. Bekijk alle mogelijkheden die Tiqets biedt om van de luchthaven naar het centrum van Rome te reizen hier.

rome-met-kinderen

Wat te doen in Rome met kinderen?

Natuurlijk zijn er een aantal highlights die je bij een eerste bezoek aan Rome echt aan je kinderen wil laten zien. Iedereen die Rome met kids bezoekt wil naar het Colosseum, het Forum Romanum en eventueel ook naar Vaticaanstad; is het niet voor de Sixtijnse Kapel dan is het wel voor het uitzicht vanaf de Sint-Pieter.

Iedereen die voor het eerst met kinderen naar Rome gaat wil naar het Colosseum en het Forum Romanum. Wil je niet in de rij staan? Koop dan je tickets vooraf via Tiqets.

Weet je nu al dat je alle belangrijke highlights wil zien overweeg dan de aankoop van een toeristenkaart voor Rome: de Rome City Card.

drukte-colosseum-in-februari

Wat is leuk in Rome met kids?

Ook gooit bijna iedereen een muntje in de Trevi fontein en we beklimmen allemaal de Spaanse Trappen. Veel gezinnen gaan ook nog naar binnen bij het Pantheon (zeker doen!) en nemen een kijkje op Piazza Navona. Om even op adem te komen gaat iedereen naar Villa Borghese.

Wie meer tijd heeft pakt de Thermen van Caracalla nog mee, of gaat nog naar de Via Appia Antica, waar ik zelf tijdens mijn eerste bezoek aan Rome ook geweest ben, maar deze keer niet.

Ook de Trevi fontein, de Spaanse Trappen, Piazza Navona en het Pantheon zijn populaire plekken die je zeker gezien wil hebben.

spanish-steps-rome-kids

Hoe lang naar Rome en wat moet je zeker zien en doen?

Maar naast de bekende bezienswaardigheden in Rome kan er natuurlijk nog echt véél meer. Je hoeft natuurlijk niet te doen wat ‘iedereen’ doet. Onderaan noem ik nog meer leuke tips! Maar hoe plan je dat allemaal?

Hoeveel tijd heb je nodig in Rome?

Als je het een beetje handig plant kun je in een weekend best heel veel van Rome zien, ook met kinderen. Ideaal is het als je minimaal 3 dagen hebt, maar liefst nog meer! Heb je dat niet dan moet je keuzes maken. Met 3 dagen Rome ook al! En dan is zo’n top 5 natuurlijk handig!

reisblog-rome-met-kids

Het leukste in Rome

Zoals altijd vraag ik na een uitje of vakantie met de kinderen wat ze het allerleukst vonden. En ook wat ze het allerstomst vonden of ‘minder leuk’ vonden. De antwoorden zijn best vaak verrassend. Meestal denk ik wel te weten wat ze het leukst vonden, maar soms ook verbaast het me echt wat ze antwoorden.

‘Wat vond je nou het allerleukst in Rome?’

citytrip-rome-met-kinderen

Leuke dingen doen in Rome

Wat vond ze het leukst in Rome? Was het Trevi fontein? De Engelenburcht? De Bocca della Verità? De ontmoeting met Pinocchio? Of de bellenblaasmeneer op Piazza Navona? Het grote park Villa Borghese of het Tiber eiland in de rivier? Of gewoon ijsjes eten, door kleine straatjes dwalen, mensen kijken, gekke bekken trekken en samen in het zonnetje zitten op een terrasje?

Kinderen kijken anders

Soms heb je van te voren in je hoofd wat ze wel leuk of indrukwekkend zullen vinden, en achteraf blijkt dat soms iets heel anders te zijn. Sowieso kijken kinderen natuurlijk anders naar een stad of bestemming, ze zien andere dingen, letten op andere dingen en ervaren alles door kinderogen. Maar dat maakt het juist extra leuk!

Moet je echt alles zien?

Maak je niet druk als tijdens een eerste keer naar Rome niet alles lukt. Misschien ben je maar 1 dag in Rome, op doorreis naar een andere bestemming, of doe je de citytrip in een gewoon weekend, dan heb je net wat te kort tijd. Maar dat is geen reden om het níet te doen!

Sowieso wordt het leuk! Rome is één groot openluchtmuseum!

Sfeer proeven en even echt rondwandelen in de Eeuwige Stad is ook al bijzonder! Je zoon of dochter krijgt zo toch een indruk en komt in zijn of haar leven vast nog wel een keer in Rome. En in Vaticaanstad.

vaticaanstad-met-kinderen

In de voorjaarsvakantie naar Rome

Zelf was ik dus uiteindelijk in de voorjaarsvakantie in Rome. Een lang weekend Rome, samen met mijn 11-jarige dochter. Mede dankzij mijn moeder, want die betaalde niet alleen mee (ook omdat ik jarig was in Rome, het was dus deels voor mijn verjaardag!), ze paste ook nog op mijn zoon, omdat die al een tijdje niet meer wil vliegen. En bij oma logeren vindt hij ook echt heel leuk!

Rome in februari

We bezochten Rome vrij vroeg in het jaar, in februari. We hadden geluk met het weer! Het was fris maar de zon scheen veel en ondanks dat mijn dochter een beetje ziek was (waardoor ze de eerste dag eigenlijk alleen maar wilde slapen, wat niets voor haar is, en ’s nachts zelfs flinke koorts had) was het ontzettend leuk!

kids-rome

Top 5 leukste dingen in Rome

Wat vond mijn 11-jarige dochter het leukst? Niet het Colosseum (terwijl ze dáárvoor juist naar Rome had gewild), niet het Forum Romanum (wat ik zelf tijdens mijn eerste bezoek aan Rome als jong volwassene heel bijzonder vond) en ook het grote Circus Maximus op de foto hieronder niet.

circus-maximus

Nee, het waren 5 andere dingen. Je leest het hier:

  1. De poesjes bij Largo di Torre Argentina
  2. Pizza al taglio
  3. De hop on hop off bus
  4. Fietsen in Rome
  5. Wandelen over Tiber eiland

rome-met-kinderen

Rome met kinderen

Hieronder lees je waarom ze juist die vijf dingen leuk vond. Ook zie je de foto’s die ik bij de verschillende activiteiten maakte.

Ga je ook naar Rome met kids? Lees dan zeker deze tips en ervaringen!

rome-kids

1. De poesjes bij Largo di Torre Argentina

Over mijn vraag ‘Wat vond je nou het allerleukst in Rome?’ hoefde ze niet lang na te denken. ‘De poesjes!’ zei ze meteen, met een glimlach.

Ik hoor je al denken: ‘De poesjes?!’ Ja, de katten bij de kattenopvang op Largo di Torre Argentina, een plek in het centrum van Rome waar je niet alleen overblijfselen uit de Romeinse tijd ziet, maar ook katten! Wat het extra bijzonder maakt: het is ook de plek waar Julius Ceasar is vermoord!

Katten tussen tempels

Wat het bijzonder maakt is dat op dit forum, tussen de zuilen en de ruïnes van oude Romeinse tempels, tientallen katten leven. Ze worden er opgevangen en krijgen er eten. Je moet een beetje geluk hebben óf gewoon geduld, maar dan zie je ze. Ik schreef er al over in een apart blog: Katten kijken in Rome.

kids-tip-rome

Klein simpel geluk

Eentje sprong op de rand en ging er eens goed voor zitten, pal voor ons neus. Mijn dochter (die zó graag zelf een kat zou willen hebben maar wat in mijn huurhuis niet mag) was helemaal blij. En zelf vond ik het ook leuk.

We aaiden de poes. Hij gaf kopjes. Ik maakte foto’s. We genoten van dit kleine simpele geluk. Even voelde ze zich niet ziek meer.

Het is geen échte highlight, maar ik was blij dat ik het niet overgeslagen had! Wie had gedacht dat ze uitgerekend dit zo leuk vond?

Waar vind je het kattenforum in Rome?

Largo di Torre Argentina ligt op loopafstand van het Pantheon, maar ook vlakbij Piazza Venezia en Campo de’ Fiori. Je wandelt er zo naartoe, het is maar een paar honderd meter, maar ook vanaf veel andere plekken in het oude centrum is het niet ver. Hier zie je de ligging op de kaart van Rome.

pizza-rome

2. Pizza al taglio

‘Wat vond je daarna het leukst?’ Ik hoopte dat ze nu een bekende bezienswaardigheid zou noemen, daarom had ze immers naar Rome gewild, maar nee, ze noemde iets wat nóg beroemder is in Italië: ‘Pizza!’

Zelf vind ik pizza best lekker, maar ik vind het veel leuker om in een leuk lokaal tentje iets anders Italiaans te eten (zoals we 1 avond deden). Toch heb ik in Rome ook echt wel een hele lekkere op!

rome-restaurant-kids

Geen ronde pizza, maar rechthoekig

Geen ronde pizza, zoals wij ze kennen, waar je echt voor gaat zitten, maar een stuk pizza: pizza al taglio. Grote plaatpizza’s worden in langwerpige stukken gesneden en op heel veel plekken in Rome kun je dan gewoon zo’n stuk pizza kopen om mee te nemen en ergens op te eten.

pizza-al-taglio

Goedkoop eten met kinderen in Rome

Het is stukken goedkoper dan echt uit eten gaan en met kinderen eigenlijk altijd een succes. Op deze manier hou je een bezoek aan Rome betaalbaar, ook als je Rome met kids bezoekt.

Waarschuwing!

Maar pas op, ga niet zomaar overal zitten, want het kan je ook duur komen te staan! Eet of drink niks bij monumentale gebouwen of op cultureel of historisch erfgoed. Lees mijn blog over de Spaanse Trappen in Rome maar!

Waar koop je lekkere pizza in Rome?

Wij hebben verschillende pizzapunten op, maar de kwaliteit verschilde wel erg. Vlakbij het Pantheon hadden we een hele vette, maar ergens tussen Piazza Navona en de Tiber haalden we een hele lekkere! Het was een klein zaakje en het zag er allemaal heel natuurlijk uit, een beetje bio. Echt heel goed!

Ik heb een poging gedaan terug te vinden waar het was, maar zelfs met de locatie op mijn telefoon erbij komt er geen naam uitrollen. Het was in elk geval ergens in de Vicolo del Fico, de Via di Monte Giordano of de Vicolo della Vacche. Vlakbij de leuke straat Via del Coronari en het mooie straatje Vicolo della Volpe. Gewoon even lekker ronddwalen en je vindt ‘m vast.

Een andere tip: in een hoek van het Campo de’ Fiori zit Forno, een goede bakkerij die ook heerlijke stukken pizza heeft. Het zit bij de hoek met de Via dei Cappelari.

pizza-roma

3. De hop on hop off bus

‘En verder?’ ‘De bus!’ Want ja, ook al kun je in Rome heel veel te voet bereiken, wat natuurlijk het allerfijnst is, voor de plekken die net wat verder liggen is de hop on hop off bus toch wel heel handig. Ook als je Rome met jonge kinderen bezoekt die nog niet zo lang kunnen lopen is het handig.

Het is niet alleen leuk, maar nog leerzaam ook, ook voor iets oudere kinderen! Omdat de hop on hop off bus zo’n succes was geweest in BarcelonaMálaga en Madrid, besloot ik het in Rome ook te doen.

rome-met-kind

De hop on hop off bus is niet alleen handig en leuk, het is ook nog leerzaam!

tips-rome-met-kids

Hop on hop off bus of metro?

De hop on hop off bus is in Rome handiger dan de metro, want de metro van Rome komt lang niet overal, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Barcelona of Athene, waar je met de metro makkelijk naar veel bezienswaardigheden kunt. Je kunt onbeperkt de bus in- en uitstappen of juist even lekker blijven zitten en Rome aan je voorbij zien trekken. Zo heb je de kans om even uit te rusten en toch zie je veel.

Je kunt onbeperkt in- en uitstappen of juist even lekker uitrusten en ondertussen Rome aan je voorbij zien trekken.

Welke hop on hop off bus in Rome

Maar zo overzichtelijk als het aanbod aan hop on hop off bussen in Spanje was, zo gek werd ik ervan toen ik me op de hop on hop off bussen in Rome ging oriënteren. Wat waren het er belachelijk veel! Niet 1, 2 of 3 maatschappijen, maar nog veel meer! Welke moest ik in godsnaam kiezen?

Welke hop on hop off bus moet je in godsnaam kiezen?

Uiteindelijk werd het de rode dubbeldekker van City Sightseeing. Die leek me qua route het handigst en het meest frequent. Het enige nadeel is dat deze geen audioguide in het Nederlands had, maar verder was het prima. Ik regelde het via Ticketbar, maar dat is nu overgenomen. Via Tiqets kan er ook veel.

Deze gele hop on hop off bus had ik dus niet, en de bordeaux rode Big Bus ook niet, maar een knalrode hop on hop off bus die je kunt boeken via Tiqets. De meeste tickets voor de toeristenbus hebben een geldigheid van 24, 48 of 72 uur. Hier zie je alle mogelijkheden, ook inclusief toegang voor bekende bezienswaardigheden: Tiqets Rome.

city-sightseeing-roma

Audioguide in het Nederlands

Heb je hele jonge kinderen die echt nog helemaal niks van Engels snappen (voor mijn dochter was het ook nog te moeilijk) ga dan voor de roze hop on hop off bus in Rome. Deze heeft in elk geval wel een audioguide in het Nederlands. De bussen rijden ongeveer dezelfde routes, maar het kan toch slim zijn even te vergelijken.

Ook zag ik nog een lichtblauwe hop on hop off bus met een Nederlands vlaggetje erop, maar die zag ik verder amper, dus dan kun je er beter een hebben die meer frequent rijdt zoals die van City Sightseeing. Er gaan ook bussen naar Vaticaanstad, maar een speciale bus is daar niet echt voor nodig. De rode bus van Citysightseeing stopt bij de Engelenburcht en vanaf daar is het prima te lopen. Lees ook: Tips voor een bezoek aan Vaticaanstad.

hop-on-hop-off-bus-rome

Kleed je warm aan (tenzij het hoog zomer is)

Trek in een maand als februari een lekker jack aan en doe een sjaal of kol om. Met mooi weer gaat de kap eraf, maar ook als die er wel op zit is de rest open en dat kan best heel fris zijn (vonden wij). Is het echt te koud dan kun je wel naar beneden verhuizen. Ben je er juist in de zomer smeer je dan goed in.

citytrip-met-kids

Filmpje vanuit de hop on hop off bus in Rome

Maar goed, ik vond de hop on hop off bus toch echt weer een aanrader, vooral ook als je weinig tijd hebt. Want zelfs als het je niet lukt om alles nog echt te bezoeken heeft je kind er zo toch een indruk van! Hieronder een kort filmpje dat ik vanuit de bus maakte:

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Follow my footprints (@denise_miltenburg) op

4. Fietsen in Rome

Eigenlijk wilde ik een top 3 Rome met kids maken, maar ik vroeg toch nog even naar haar nummer 4 en 5. Wat kwam op nummer 4? Het fietsen! Dat vond ze ook heel leuk! Ondanks dat ik me tijdens de tour een paar keer afvroeg of ze het echt wel leuk vond noemde ze het toch. Je ziet en hoort veel tijdens zo’n tour (kijk hier maar!), maar ik denk dat juist het actieve bezig zijn het voor haar aantrekkelijk maakte.

Hier lees je mijn blog over Fietsen in Rome met kids. En hier zie je welke bezienswaardigheden in Rome je tijdens de fietstour allemaal passeert. Heb je maar 1 dag in Rome dan is dit echt een supertip!

romeinen

Zelf fietsen in Rome, hoe cool is dat?!

fietsen-in-rome-foto-kidseropuit

5. Tiber eiland

En dan de nummer 5: Tiber eiland. Het staat niet in de top 10 lijstjes, maar is wel de moeite waard en was gewoon een fijn relaxmoment. Is Villa Borghese net te ver weg van waar je op dat moment bent of vanaf de bezienswaardigheden die je net bezocht hebt, dan is het Tiber eiland ook een idee. Oké, het is niet zo groot en niet echt groen zoals een park, maar toch fijn om even te ontspannen.

Vanaf Circus Maximus (waar we uit de hop on hop off bus waren gestapt en waar je trouwens ook lekker veel ruimte hebt als je kinderen hoognodig even moeten uitrazen) wandelden we naar de Bocca della Verità. Eigenlijk wilde ik ook eerst nog naar het uitzichtpunt in de Giardino degli Aranci, maar daar was mijn anders zo fitte meisje in verband met de koorts net niet fit genoeg voor.

tiber

Relaxen op het eilandje in de Tiber

Vanaf de Bocca della Verità ben je via het Forum Boarium zo bij de rivier, de Tiber. We staken de Ponte Palatino naar Trastevere over (tip: leuk om daar te eten als het etenstijd is; 25 jaar geleden vond ik dat al leuk en nu is het dat nog steeds!) en wandelden vanaf daar via de Ponte Cestio het Tibereiland op. Daar hebben we even heerlijk rustig achterover in het zonnetje gezeten, met uitzicht op de rivier. Een fijn relaxplekje, even weg van de hectiek van het drukke en toeristische Rome.

tiber-eiland-rome

Pas op!

Met een dreumes, peuter of kleuter is dit wellicht níet zo’n goed idee, want je loopt zo het water in. Er staan geen hekken beneden langs de Tiber. Dus doe het alleen met een baby in de wagen of draagzak of met kinderen die al kunnen zwemmen en die niet zo snel van het randje zullen vallen.

ziek-op-vakantie

Wat vond mijn dochter NIET leuk in Rome?

Behalve wat mijn dochter het allerleukst vond in Rome vroeg ik haar ook welke 5 dingen ze NIET leuk vond. Dit waren haar antwoorden:

  1. Dat ik ziek was. (Begrijpelijk; dat was écht jammer ja.)
  2. Dat we zo laat aankwamen. (We hadden al een hele late vlucht, hadden vertraging en het duurde ook nog eens heel lang voordat we onze bagage hadden.)
  3. Dat het buffet zo klein was. (Ze had zich heel erg op het ontbijtbuffet verheugd, maar ja, in Italië stelt dat meestal niet zoveel voor en krijg je vooral wat zoetigheden. Het is geen buffet zoals je in Turkije wel eens hebt, maar eerlijk gezegd vond ik het zo gek nog niet.)
  4. Niks. (Nou, mooi zo!)
  5. O ja, toch nog iets: ‘Italianen lopen zo langzaam!’ (Haha! Ze liepen inderdaad vaak vlak voor onze voeten en nét wat langzamer dan wij wilden.)

terrasje-in-rome

Wat vond ik zelf het leukst?

Zelf vond ik het vooral heel leuk om met mijn dochter door de prachtige stad te wandelen. Gewoon het idee met haar in Rome te zijn, dát maakte me al blij. En zij vond dat ook leuk. Ze heeft zelfs haar spreekbeurt daarna over Rome gehouden.

O, en dat ik jarig was in Rome en een zelfgemaakt cadeautje van haar kreeg was natuurlijk ook leuk. Zo lief!

jarig-in-rome

Wat vond ik niet leuk aan Rome?

Het mínst leuk vond ik de drukte. Want om eerlijk te zijn had ik niet gedacht dat het in februari al zó druk zou zijn. Vooral in het weekend! Oké, op zondagochtend en op maandag was het overal stukken rustiger, maar Rome is toch echt wel de meest toeristische stad die ik ken. In Parijs en Barcelona was het veel minder erg. De eerste keer dat ik in Rome was vond ik het nog meevallen, maar nu viel het echt op.

Maar ja, we zijn allemaal toeristen, dus we kunnen elkaar wel de schuld geven, maar we doen het zelf ook. Hoe dan ook, toeristisch of niet, Rome blijft een prachtstad!

Rome is toch echt wel de meest toeristische stad die ik ken. Maar dan nog, het blijft een prachtstad die iedereen een keer bezocht moet hebben!

toeristisch-rome

Citytrip Rome boeken

Wil je een stedentrip naar Rome boeken en niet alles los zelf regelen? Zoek dan een stedentrip Rome uit bij bijvoorbeeld TUI, D-reizen, Prijsvrij en de Vakantiediscounter.

Vliegen naar Rome

Zoals ik al zei kun je zelf een vlucht zoeken via TIXMomondo of Skyscanner. Rechtstreeks bij bijvoorbeeld Transavia kan ook. Wil je het voordelig houden kijk dan ook eens naar vluchten vanaf Eindhoven of vanuit Duitsland of België. Een hotel erbij vind je via Booking.com. Of lees m’n tips hieronder.

hotel-erdarelli

Hotel midden in het oude centrum van Rome

Omdat ik zelf de locatie altijd belangrijker vind dan luxe koos ik voor een wat eenvoudiger hotel middenin het oude centrum van Rome. Het werd hotel Erdarelli. Echt goedkoop was het niet eens, maar een goedkoper hotel in deze buurt was vrijwel niet meer te vinden, ook omdat ik vrij laat was. Maar ik zat wel mooi tussen de Trevi Fontein en de Spaanse Trappen!

Het hotel zag er een beetje oubollig uit en de kamers waren vrij eenvoudig, maar qua ligging ten opzichte van de bekende bezienswaardigheden was het echt perféct! Echt super!

De ontbijtruimte zag er uit als een klein ‘paleisje’, en de keuze bij het ontbijt viel me ook nog mee! Er zijn ongetwijfeld leukere en hippere hotels en appartementen te vinden in Rome, en zeker chiquere, maar vanwege de locatie zou ik hier zo weer voor kiezen, vooral als je in je eentje met je zoon en/of dochter reist of samen met 1 kind.

Heb je meer te besteden lees dan zeker mijn supertips hieronder!

Hotels in Rome

Ook een aanrader voor een hotel in Rome is hotel Chapter Roma (voorheen Arenula). Liever luxer? Er zijn ook hotels met zwembad in Rome en andere heerlijk luxe hotels als je dat graag wil en kunt betalen!

Wat dacht je van het luxe Mercure hotel vlakbij het Colosseum, een 5-persoons suite mét kookfaciliteiten in Aldrovandi Residence in de chique wijk van Rome, het Gran Meliá in de gezellige wijk Trastevere, Palazzo Naiadi (vlakbij station Termini, handig!), het Rome Cavalieri Waldorf Astoria (met kamers voor 3-personen en een familiekamer voor 4 personen èn uitzicht over Rome!) of Parco dei Principe, met zwembad, net buiten Rome?

Zoek via Booking.com zelf een fijn appartement of heerlijk hotel in Rome!

Appartement in Rome

Dit appartement met uitzicht op Piazza Navona ziet er heel gaaf uit: Pension Navona 49! Ideaal ook als je met een groot gezin naar Rome wil. Niet alleen voor een gezin van 4 personen, maar ook voor 6, 7 of 8 personen! De reviews spreken voor zich! Andere gezinnen geven deze accommodatie in Rome een 10! En wat dacht je van 4-persoonsappartement Propaganda Suites? Of Trevi Apartment? Of Casa Roma?

Bungalowpark of camping bij Rome

Ga je in een warmere maand naar Rome dan kun je ook voor de camping bij Rome kiezen! Of dit bungalowpark ten noorden van Rome.

rome-met-kids-tips

Openbaar vervoer in Rome

Hoewel wij alles lopend, op de fiets en met de hop on hop off bus deden, kun je -als je dat wil- ook een pas aanschaffen waarmee je onbeperkt met het openbaar vervoer kunt en nog meer voordelen hebt. Deze speciale pas is hier te koop: een Roma Pass of een Roma Super Pass. ga je niet zo vaak met het OV dan haal je ‘m er niet uit, maar wellicht vind je het makkelijk. Ook handig: de Rome Tourist Card (exclusief OV).

Twijfel niet langer en regel het nu!

Twijfel je nog? Niet doen! Ga gewoon. Misschien wel juist net als ik met 1 ouder in plaats van 2, ook als je niet uit elkaar bent. Je bent echt niet de eerste ouder die alleen met een kind naar Rome gaat, het wordt heel veel gedaan. Even tijd alleen met je zoon of dochter doorbrengen. Dat is supergezellig en zó waardevol!

Wil je dat ook? Regel het dan nu! En alvast heel veel plezier gewenst!

stedentrip-rome-met-kind

Meer Rome met kids tips!

Je kent vast wel iemand die al met de kinderen naar Rome is geweest. Of misschien ben je zelf net in Rome geweest met je kind(eren). Dan zoek ik jouw tips! Wat vond jouw zoon of dochter het leukst? Het ondergrondse gedeelte van het Colosseum? De Leonardo da Vinci Experience? Het gladiatorenmuseum met een gladiatorentraining?  Het kindermuseum Explora?

Een pizza-, pasta- of gelato workshop of andere kookcursus? De hop on hop off rondvaartboot? Een segway tour? De Via Appia? De Thermen van Caracalla? Villa Borghese verkennen met een golfkarretje? Het Bioparco? De leuke Fiat Cinquecento’tjes die je hier en daar nog spot? Of een souvenir kopen in de Ferrariwinkel?

rome-kids

Wat is jouw ultieme Rome met kids tip?

tips-rome-met-kinderen

Deel jouw Rome tip!

Sluit je ogen en denk nog één keer terug. Wat zal jouw kind nooit vergeten? Was het één van de bekende bezienswaardigheden in Rome? Of iets heel anders zoals de tips hierboven? Vraag het eens en vertel het hieronder! Daar help je andere ouders die met de kinderen naar Rome willen ook weer mee!

tips-rome-kinderen

Meer mooie Italiaanse steden

Wil je eens een heel andere Italiaanse stad met je kinderen of tieners ontdekken? Ga dan eens naar Matera (zó bijzonder!), Bari (voor een citytrip in Puglia!), Napels en omgeving of naar het pure Palermo.

Venetië blijft natuurlijk ook prachtig! En de toren van Pisa willen je kinderen vást ook wel eens in het echt zien. Leuk ook om Pisa en Toscane in de zomer te combineren met Portoferraio op Elba.

Ook in Spanje bezocht ik veel steden met mijn kinderen: Barcelona, Madrid, Valencia, Malaga, Cordoba, Sevilla en nog meer! Kijk dus ook zeker hier eens: Spaanse steden met kinderen bezoeken. Naast Rome moeten je kinderen Athene en Parijs natuurlijk ook een keer gezien hebben!

Dit blog bevat affiliate links.

2 gedachten over “Top 5 Rome met kids: de leukste tips voor Rome met kinderen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven